USD 39.80 40.10
  • USD 39.80 40.10
  • EUR 39.85 40.20
  • PLN 9.86 10.10

Із луцького ОСББ через суд хочуть стягнути 2,5 мільйона гривень

5 Грудня 2023 19:50
На підприємстві, яке утеплювало будинок на вулиці Гулака-Артемовського, 15а в Луцьку, переконані, що ОСББ боргує їм гроші. Мовляв, мають закритий акт виконаних робіт і хочуть отримати за зроблене кошти. Представник ОСББ не заперечує наявність акта виконаних робіт, але зазначає, що якість зробленого залишає бажати кращого. Він представив дефектний акт, у якому зафіксовано неякісне проведення робіт і скарги мешканців будинку.

Підприємство «Дім фасадів» хоче стягнути із луцького ОСББ майже 2,5 мільйона гривень. Восени 2020 року згаданий підрядник взявся за утеплення будинку на вулиці Гулака-Артемовського, 15а. Частину робіт підприємство виконало, а от завершувати їх ОСББ запросило іншого підрядника. Перший вимагає в об’єднання співвласників майже 2,5 мільйона гривень за виконані роботи. На руках у підрядника є відповідний закритий акт виконаних робіт, підписаний усіма сторонами. Представник ОСББ зазначає, що роботи підприємство виконало неякісно, і просить призначити експертизу, йдеться в сюжеті ТРК «Аверс».

«До відзиву на позовну заяву я долучив копії низки скарг мешканців вказаного будинку на неякісне проведення ремонтних робіт, а також дефектний акт від 27 січня 2023 року, в якому зафіксовано неякісне проведення робіт, зокрема тих, які зазначені у вказаному акті, на який посилається сторона позивача як на підставу задоволення своїх позовних вимог щодо стягнення коштів. Ми вважаємо, що для правильного вирішення справи в цьому випадку доцільно призначити судово-будівельну експертизу», – каже представник ОСББ Максим Ткачук.

Представник підприємства «Дім фасадів» заперечує щодо проведення експертизи. Каже, що під час підписання акта виконаних робіт у ОСББ не було жодних зауважень. Додає: якщо в об’єднання співвласників були якісь претензії, то їх потрібно було висловлювати під час гарантійного терміну.

«Під час підписання акта не будо жодних зауважень щодо вартості робіт, щодо об’єму цих робіт. Відповідач підписав акт без будь-яких зауважень. На сьогодні він позбавлений права заявляти про те, що роботи не виконані в повному обсязі або що їх вартість є завищеною. Ми ж не претендуємо на те, що не зробили. Ми хочемо, щоб нам оплатили ті матеріали, які було використано, і ті роботи, які мій довіритель виконав», – зазначає представник підприємства «Дім фасадів».

Суддя запитує, чому роботи з утеплення будинку завершував інший підрядник.

«Усе, що мені відомо, – виникла конфліктна ситуація між відповідачем і позивачем», – відповідає представник підприємства «Дім фасадів».

Урешті клопотання представника ОСББ щодо проведення судово-будівельної експертизи суддя задовольнив.
Читати ще: «Це був найдорожчий проєкт у місті». У Луцьку – конфлікт між ОСББ і підрядником

Нагадаємо, початок історії з утепленням будинку на вулиці Гулака-Артемовського, 15а був перспективний. Співвласники вирішили взяти участь у добре розрекламованій програмі, яка передбачала, що 30% вартості проєкту з утеплення будинку оплачує ОСББ, 70% – Фонд енергоефективності. Вартість утеплення дев’ятиповерхівки на три під’їзди оцінили в 14 мільйонів гривень.

У жовтні 2020 року підрядник – підприємство «Дім фасадів», якого підшукало ОСББ, взялося за виконання робіт.

Як розповідала голова згаданого ОСББ Зоя Назаренко, навесні 2021 року підрядник зупинив роботи і зник. Ба більше, через те, що не доробили дах, у людей затопило квартири.

Півтора року робіт з утеплення не проводили. ОСББ почало шукати нового підрядника, щоб завершити розпочате. Такого знайшли, але за цей час проєкт здорожчав на чотири мільйони.

Новий підрядник усе доробив, але ОСББ стикнулося з іншою проблемою – «Дім фасадів» став претендувати на кошти, що їх об’єднання заплатило підряднику, який дороблював роботи.

Підприємець Андрій Ковальчук заперечував усі претензії голови ОСББ. Мовляв, роботи навесні 2021 року призупинили, бо чекали на оплату за зроблене, а вартість проєкту зросла через те, що голова ОСББ вирішила виконати додаткові роботи.

Підрядник зазначав, що не претендує на чужі гроші. У фірми є закритий акт виконаних робіт на 1,7 мільйона гривень. Оскільки сплати за цим актом не дочекався, то подав до суду. Сам борг складає 1,7 мільйона гривень, плюс пеня та інфляційні втрати – виходить майже 2,5 мільйона гривень.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 9
Анонім Показати IP 5 Грудня 2023 20:40
"Дім фасадів" - засранці. Всі до одного - від керівника до маляра і сторожа. Вони насрали не лише на Г. Артемовського, а скрізь, де "працювали". Така картина з ними була в багатьох ОСББ: приходили, відходили, знову приходили... Про це ще буде сказано. Причому - правоохоронними органами і дуже голосно.
Лучанин до Анонім Показати IP 6 Грудня 2023 09:56
Ага солі на хвіст...
Лучанин до Анонім Показати IP 7 Грудня 2023 12:20
Було б добре, що хтось по цих схемах провів розслідування. Таке враження, що тут задіяні всі: і фонд, і голови ОСББ, і забудовник, і представники влади міста.
Інженер Показати IP 5 Грудня 2023 21:02
не маю відношення ні до фірми, ні до будинку. Але напрошуються питання: 1. Хто підписував акт виконаних робіт? 2. Чому якість робіт не перевірялась перед підписуванням акту? 3. Хто проводив тех-нагляд? 4. Якщо була гарантія на роботи, то чому претензії не ставилисть в гарантійний термін? 5. Хто обирав підрядника і заключав договір?
Луцьк Показати IP 5 Грудня 2023 23:46
Конфлікт хитрого підрядника і взагалі некомпетентної голови. А розплачуватись за це все будуть прості жильці. Чому немає ніякої кари головам осбб за свою некомпетентність, яка коштує людям мільйони?
Лучанин до Луцьк Показати IP 6 Грудня 2023 10:00
Так і має бути. Зроблю маленьку підказку - не просто так голови ОСББ лобіюють утеплення будинків. Свій шмат пирога отримує кожен. Не підпишеш акт не отримаєш відкат.
Сергій Показати IP 6 Грудня 2023 10:41
Голова правління ОСББ оформлювала всі етапи робіт згідно вимог Фонду енергоефективності, який перевіряв, приїжджав на деякі об'єкти і контролював якість робіт. Тоді з'являлись гроші. Якщо там зараз під час експертизи виявиться неякісне та неповне проведення робіт, то до суду стороною відповідача має додатись технагляд - там в журналах має бути його підпис, він теж отримав від ОСББ кошти.
Луцяка Показати IP 6 Грудня 2023 18:17
Утеплення фасадів будинків фінансується частково фондом енергоефективності, частково мешканцями ОСББ через банківський кредит. Кошти поступають на рахунки ОСББ і далі підрядникам. Роботи приймає також фонд. Потім платить гроші. Окремі голови ОСББ отримавши кошти від фонду, перераховують їх не підряднику, а на погашення кредиту. А підрядник залишається з носом.
Луча Показати IP 6 Грудня 2023 19:28
А де подiлись Члени правлiння ОСББ? Мовчать.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus