USD 39.80 40.10
  • USD 39.80 40.10
  • EUR 39.90 40.20
  • PLN 9.85 10.10

«Для них це вперше. Раніше вони такого не бачили». Дітям із притулку біля Луцька показали виставу і вручили подарунки

18 Січня 2024 15:22
Для вихованців Притулку для дітей служби у справах дітей Волинської облдержадміністрації Фонд Ігоря Палиці «Тільки разом» та Волинський обласний академічний театр ляльок організували свято. Актори театру зіграли для малечі виставу про мандрівного Лялькаря, а Фонд порадував дітлахів солодкими подарунками.

Захід влаштували 18 січня у приміщення притулку, що в місті Рожище.

Як розповіла методистка Притулку для дітей служби у справах дітей Неля Прокопчук, нині в осередку перебувають 36 вихованців, найближчим часом тут очікують ще на шістьох дітей. Притулок опікується дітьми-сиротами, дітьми, позбавленими батьківського піклування, і дітьми з кризових сімей віком від трьох до 18 років. Це заклад соціального захисту дітей, які тимчасово потребують допомоги. Тут вони можуть перебувати до 90 діб.

«Такі візити для наших дітей надзвичайно важливі. Дітки потрапляють до нас із найчорнішої біди. Це дітлахи, які не мають можливості відвідувати ляльковий театр чи інші заходи, тому що мами про них не дбають. Вони потрапляють у притулок і в них ніби розпочинається нове життя. Вони тут стикаються з тим, що до них гарно ставляться, з ними спілкуються, їх навчають гарних манер, про них піклуються. Ми завжди наголошуємо: двері притулку відчинені для всіх, хто хоче допомогти дітям, хто хоче їх навідати. Тому що таким чином діти розвиваються, соціалізуються, мотивуються», – сказала Неля Прокопчук.
Лялькові вистави сприяють розвитку маленьких дітей, додала методистка притулку. Вона звернула увагу, що вихованці установи із захопленням реагували на персонажів п’єси та залюбки взаємодіяли з акторами.

«Дітки ловили кожне слово акторів. Вони зручно повсідалися й ні на що не відволікалися. Тому що це для них уперше. Раніше вони нічого подібного не бачили. Передусім такі вистави – це розвиток для дитини. Тому ми дуже раді, що до нас приїжджають із такими цікавими візитами – діти не тільки отримали подарунки, а й збагатилися емоційно. Це дуже приємно і дуже важливо», – наголосила Неля Прокопчук.
Голова правління Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом» Катерина Шкльода зауважила: в такий складний для всієї країни час потрібно з особливими трепетом дбати про вразливу категорію дітей. Тому Фонд спільно з театром ляльок вирішили відвідати вихованців притулку. До того ж, організовувати для дітей подібні заходи – це вже гарна традиція Фонду.

«Сьогодні ми приїхали з подарунками в Притулок для дітей служби у справах дітей Волинської облдержадміністрації, що в місті Рожище. Тут перебувають дітки-сироти та дітки з кризових сімей. Звичайно, дуже хотілося подарувати їм новорічний настрій, влаштувати для них казку. Втішені, що долучився театр ляльок. Ми бачимо усміхнені обличчя дітей і розуміємо, що таки це найкращий подарунок для них, а для нас – найкраща мотивація, щоб працювати далі. Дякуємо Збройним силам України за те, що в нас є можливість сьогодні показувати вистави та дарувати радість нашим дітям», – акцентувала Катерина Шкльода.
Читати ще: Турбуватися про рідних наших захисників – це також оборона України: у Луцьку для дітей військовослужбовців організували яскраве свято. Фото

Для дітлахів актори театру ляльок зіграли п’єсу «Мандрівний Лялькар». Це історія про мудрого Лялькаря, який мандрує світом зі своїми помічниками – Крапкою і Рискою. Ці дві ляльки постійно разом, вони веселяться, розважаються та інколи сперечаються.
«Ми довгий час працюємо з Фондом «Тільки разом», завжди відгукуємося на їхні пропозиції, оскільки благодійність і мистецтво крокують поруч. Сьогодні ми приїхали з благодійною виставою для цих особливих діток, діток нашої України. Ми завжди з трепетом відносимося до кожної нашої вистави, але ця для нас дуже важлива, адже хочеться принести багато світла, багато тепла, багато добра для дітей, для тих, хто на це заслуговує. Це майбутнє нашої України. Працюємо для них і любимо їх. Будемо старатися все робити для того, щоб вони зростали щасливими», – прокоментувала заслужена артистка України Лариса Гарлінська.
Після вистави діти отримали солодкі подарунки.

Ольга ШЕРШЕНЬ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
P-LOVE!! Показати IP 18 Січня 2024 22:25
P-LOVE!!
P-Love Показати IP 18 Січня 2024 23:40
Любіть його!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus