USD 39.80 40.10
  • USD 39.80 40.10
  • EUR 39.85 40.20
  • PLN 9.86 10.10

Волиньрада схвалила чотиристоронню угоду щодо термореновації будівель 4 медзакладів

6 Грудня 2023 19:40
Угода між Міністерством фінансів України, Міністерством розвитку громад, територій та інфраструктури України, Волинською обласною радою та комунальним підприємством «Інформаційно-аналітичний центр «Волиньенергософт» як кінцевим бенефіціаром передбачає передачу області коштів позики для реалізації субпроєкту «Термореновація будівель медичних закладів Волині» у рамках Фінансового договору між Україною та Європейським інвестиційним банком.

Чотиристоронню угоду щодо термореновації медзакладів схвалили депутати Волинської облради 6 грудня під час сесії.

Над цим проєктом область працювала майже 7 років, здобувши на конкурсних засадах можливість скористатися пільговою європозикою для комплексної реконструкції 10 будівель чотирьох лікувальних установ – обласної клінічної лікарні, госпіталю інвалідів війни, психіатричної лікарні та медоб’єднання захисту материнства і дитинства. Загальна сума кредиту – 13,4 млн євро, термін погашення – 22 роки з п’ятирічним відтермінуванням сплати тіла займу.

Читати ще: Енергоносії – найвразливіша стаття видатків для волинської медицини у наступному році

На ці асигнування буде проведена комплексна реконструкція за вимогами євростандартів з утеплення, заміною дахів, вікон і дверей, систем вентиляції, освітлення, каналізування й водовідведення. Результатом повинні стати не лише комфортні, безпечні і сучасні умови перебування пацієнтів та персоналу лікарень, а й енергоощадність будівель та подовження їхньої служби щонайменше на 50 років.
Минулого пленарного засідання депутати дали дозвіл на місцеву гарантію для виконання зобов’язань за єврокредитом. А ухвалення сьогодні чотиристоронньої угоди про передачу коштів стало завершальним кроком у багатоступеневих та тривалих погоджувальних процедурах. Тож уже невдовзі Волинь може очікувати на перший транш позики в обсязі 1 мільйона євро.

Читати ще: Дмитро Лубінець офіційно представив Представника уповноваженого ВРУ з прав людини на Волині. Фото

Уже визначено, що роботи з капітальної реконструкції розпочнуть з одного з лікувальних корпусів обласної клінічної лікарні, котрий розташований у Боголюбах. Аргументів на таку черговість кілька. По-перше, через розходження опорних стін будівля потребує негайного порятунку. По-друге, тут заплановано створити центр комплексної реабілітації для захисників.
Волиньрада уже підписала меморандум про співпрацю в облаштуванні такого центру з благодійним фондом Пінчуків, який зобов’язався оснастити його інноваційним обладнанням для фізіотерапії та фізичної реабілітації.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus