USD 39.80 40.10
  • USD 39.80 40.10
  • EUR 39.85 40.20
  • PLN 9.86 10.10

У Луцькому районі виявили африканську чуму свиней

8 Квітня 2024 21:58
Днями на межі заповідника Сокиричівського лісництва польових угідь УТМР та мисливських угідь ТОВ «Майдан Мисливський» Муравищенського лісництва працівники лісу при обході виявили труп дикої свині. Після проведених аналізів загиблій тварині встановили діагноз – африканська чума свиней.

Про це повідомили в Держпродспоживслужбі області, де 8 квітня відбулося засідання надзвичайної протиепізоотичної комісії.

Місце загибелі тварини розташоване за 4 км від села Муравище, 6 км від села Городище та 6 км від села Гайове.

Спеціалісти ветеринарної медицини Луцького району Ківерцівського відділу наразі здійснюють подвірне обстеження свинопоголів’я в селі Муравище. Користувачі мисливських угідь обстежили території на предмет виявлення хворих та загиблих тварин. Фактів хворих та загиблих тварин не виявлено.

Читати ще: Біля волинського села встановили карантинну зону через африканську чуму свиней

У результаті засідання Державна надзвичайна протиепізоотична комісія вирішила:

– визнати неблагополучним пунктом щодо африканської чуми свиней (далі АЧС) територію Муравищенського лісництва.

– встановити зону захисту – територію в радіусі до 3 км навколо неблагополучного пункту мисливських угідь Муравищенського лісництва.

– встановити зону спостереження – територію в радіусі 10 км від зовнішніх меж зони захисту: населені пункти – с. Муравище, с. Городище, с. Гайове.

Африканська чума свиней – висококонтагіозна вірусна хвороба свиней, яка проявляється гарячкою, синюшністю (ціанозом) шкіри та поширеними крововиливами (геморрагіями) внутрішніх органів. Недуга належить до списку A згідно з Міжнародною класифікацією заразних хвороб тварин. Для людини африканська чума свиней – безпечна.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus