USD 40.80 41.20
  • USD 40.80 41.20
  • EUR 40.95 41.20
  • PLN 10.26 10.44

Новий спалах коронавірусу в Китаї. Що відомо

17 Червня 2020 19:27
13 червня, після майже 3-місячного «спокою», у столиці Китаю – Пекіні зафіксували новий спалах коронавірусу. У районі Фентай, на території якого знаходиться продуктовий ринок «Сіньфаді», коронавірус знайшли в 45 осіб. Ринок одразу закрили, у районі, де він знаходиться, ввели «режим воєнного часу», а в місті відновили обмежувальні заходи.

Як пише Reuters, коронавірус виявили в 45 з 517 мешканців району, хвороба у них протікала безсимптомно. У суботу, 13 червня, ринок оперативно закрили. Також коронавірус виявили у двох працівників ринку, наразі не відомо, як вони могли інфікуватися.

У місті відновили карантинні обмеження. Зокрема, заборонили покидати місто тим, хто перебуває в групі ризику, частково призупинили роботу громадського транспорту: деякі автобусні маршрути скасували, на інших – зменшили кількість одиниць транспорту. Усі, хто в’їжджає в місто або залишає його, обов’язково проходять тестування на коронавірусне захворювання. Влада Пекіна визначила 27 районів, які розташовані навколо ринку, як такі, що мають середній рівень загрози, і тільки 1 район визначили як такий, що має високий рівень загрози. Люди, які прибувають у Шанхай із Пекіна, мають проходити обов’язкову 14-денну самоізоляцію. Також багато регіонів Китаю посилили карантинні обмеження для тих, хто прибуває до них зі столиці. У зв’язку з новим спалахом COVID-19 роботу підприємств не призупинятимуть, однак проситимуть робітників працювати з дому, якщо є така можливість.

Як повідомляє Guardian, за крайні 6 днів у Пекіні виявили 137 нових випадків інфікування коронавірусом. Усі авіарейси з Пекіна були скасовані, навчання в дитсадках, школах і університетах було призупинене. Людям радять не з’являтися в місцях великого скупчення: парках, бібліотеках, музеях.

«Ризик епідемії дуже високий, тому нам потрібно вжити рішучих заходів, аби її попередити», – заявив на конференції 15 червня прессекретар уряду Пекіна Сю Хецзян.

Деякі чиновники припустили, що вірус міг бути завезений з-за кордону, після того, як місцеві ЗМІ повідомили, що сліди вірусу знайшли на дошках, які використовують для обробки імпортного лосося, що продається на ринку «Сіньфаді».

Влада столиці Китаю планує протестувати всіх працівників ринку, а це близько 10 тисяч людей.

Як повідомляє BBC, у Пекіні протягом 57 днів спостерігався режим «затишшя», протягом цього періоду в місті не було спалахів коронавірусу, а вірус виявляли тільки в тих, хто повертався з-закордону. Також там додають, що дістати тест у Пекіні в нинішніх умовах – справа доволі складна. Три заклади, у яких проводять тестування на COVID-19, повідомили, що тестів наразі немає в наявності, а з’являться вони тільки в липні.

На брифінгу у вівторок, 16 червня, чиновники заявили, що новий спалах коронавірусу пов’язаний із передачею шляхом людина-людина та предмет. Ши Гуокінг, заступник директора Центру надзвичайних ситуацій при Китайському Центрі контролю та профілактики захворювань, заявив 16 червня, що «немає жодних доказів, що саме лосось став причиною нового спалаху COVID-19 у Пекіні».

Родіон Прокопчук
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus