USD 39.80 40.10
  • USD 39.80 40.10
  • EUR 39.90 40.20
  • PLN 9.85 10.10

Зупинили у комендантську годину: на Волині вчителька в суді доводила, що була твереза за кермом авто

6 Травня 2024 22:39
На Волині судили водійку, яка із ознаками сп’яніння у комендантську годину кермувала автівкою без посвідчення водія. І хоча жінка доводила, що хотіла запобігти правопорушенню та сіла за кермо замість п’яного знайомого, Камінь-Каширський районний суд оштрафував її на 17 тисяч гривень.

У матеріалах справи вказано, що 8 грудня 2023 року після опівночі між селом Воєгоща та Каменем-Каширським патрульні зупинили Марію С. за кермом Volkswagen Tiguan.

Під час спілкування правоохоронці помітили, що жінка перебуває у нетверезому стані. Від проходження медогляду на місці та в медичному закладі волинянка відмовилася, чим вчинила адміністративне правопорушення, передбачене ч. 1 ст. 130 КпАП України.

Читати ще: Намагалась у суді перекласти вину: у Ковелі п’яна водійка Audi в’їхала у BMW

Також з’ясувалося, що жінка керувала автівкою, хоч не мала права керування.

Про водійку відомо, що вона працює вчителькою у сільському ліцеї Камінь-Каширської громади.

У суді Марія С. вину не визнала та пояснила, що відмовилася проходити огляд на стан алкогольного сп’яніння, бо на той час, коли її зупинив поліцейський, не зорієнтувалася у тому, що і як треба робити, та розхвилювалася. Крім того, з її слів, вона нічого не порушувала. Мовляв, керувала автівкою, аби перешкодити вчиненню адмінправопорушення, бо її знайомий, який мав бути за кермом, – п’яний.

Адвокат підзахисної просив закрити провадження, мовляв, у діях водійки відсутній склад правопорушення. Також він пояснив, що вона, керуючи автомобілем, не вчинила будь-якого правопорушення, а тому її зупинка була незаконною.

Читати ще: Смертельний наїзд: водій-інкасатор, який у Луцькому районі збив чоловіка біля зупинки, отримав 3 роки тюрми

Проте вину Марії С. було доведено зібраними доказами. Відтак суд визнав її винною та оштрафував на 17 тисяч гривень.

Олена БІДЗЮРА
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Лучанин Показати IP 8 Травня 2024 10:35
Ось такі тепер "вчітєлькі" з ліцею гнати її "сцяними тряпками "...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus