USD 39.80 40.10
  • USD 39.80 40.10
  • EUR 39.90 40.20
  • PLN 9.85 10.10

Видурили майже 100 тисяч: сімох волинян ошукали шахраї

8 Травня 2024 14:50
Під приводом надання грошової допомоги шахраї ошукали семеро волинян. Сума збитків, спричинена саме таким видом шахрайства, становить 96 тисяч 969 гривень – і це звернення потерпілих лише за останню добу.

Про це інформує поліція Волині.

За цією шахрайською схемою аферисти надсилають у соціальні мережі громадян фішингові посилання із пропозицією надання різних видів грошової допомоги. Потерпілий переходить за посиланням, вводить дані своїх банківських карток, після чого кошти із рахунків зникають.

Також є схеми, за якими потерпілому пропонують перерахувати на вказаний шахраями рахунок певну суму, після чого нібито має надійти грошова допомога.

Читати ще: «Це професіонали. Вміють обдурити людей»: як шахраї ошукали пенсіонерів із Луцька

"Не переходьте за сумнівними посиланнями, особливо за тими, які надходять від невідомих абонентів. Ні в якому разі не повідомляйте персональні дані своїх банківських карток. Якщо відомі вам абоненти надсилають посилання з пропозиціями про отримання грошової допомоги, швидше за все шахраї зламали їхній акаунт і розповсюджують фішингові посилання. Таку інформацію обов’язково потрібно перевіряти. І пам’ятайте: організації, які надають грошову допомогу, не надсилають пропозиції у соціальні мережі", – нагадують основні правила безпеки у поліції.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus