USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 43.10 43.40
  • PLN 9.86 10.10

Волинські екологи виявили факти розорювання земель біля водойм

10 Травня 2024 08:26
Останнім часом на Волині набула актуальності проблема розорювання прибережних захисних смуг, які сягають урізу води. Така діяльність несумлінних агровиробників зазвичай призводить до погіршення стану водойм та річок. Такі дії є порушенням вимог природоохоронного законодавства і кваліфікуються самовільним зайняттям земельних ділянок у прибережних захисних смугах.

Днями Держекоінспекція Волині зафіксувала факти незаконного використання земельних ресурсів.

Зокрема, спеціалісти екоінспекції за результатами проведених заходів контролю такі порушення виявили на території Турійської ТГ. В результаті самовільного використання земель водного фонду державі завдано збитків на 7103 грн.

Також на території Боголюбського старостинського округу зафіксовано факти розорення землі вздовж прибережної захисної смуги водного об’єкта на площі 2,18 га. Загальна сума шкоди, завданої довкіллю, становить 13549 грн.

Читати ще: Волинянин заплатить майже 300 тис. грн за незаконно зрубані дуби

"Згідно з вимогами ст. 12 Земельного кодексу України, до повноважень міських, селищних, сільських рад належить розпорядження землями територіальних громад, здійснення контролю за використанням та охороною земель комунальної власності, додержанням земельного та екологічного законодавства. З метою недопущення подібних правопорушень звертаємось до органів місцевого самоврядування вживати максимально всіх заходів впливу щодо виявлення фактів можливих порушень вимог законодавства в галузі охорони земель", – наголошують екологи.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Читач Показати IP 10 Травня 2024 14:07
В Камінь-Каширському районі зруйнували і надалі руйнують прибережні смуги та власне береги озер Озюрко,Добре,а екологи ні районні ,ні обласні нічого не»бачать». Щоб вам вже повилазило -дармоїди ви кончені!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus