USD 39.75 40.04
  • USD 39.75 40.04
  • EUR 39.85 40.10
  • PLN 9.85 10.00

Від 1 травня в Україні набуває чинності нове положення до ПДР. Що зміниться

28 Квітня 2024 12:19
З 1 травня в Україні набуває чинності нове положення до Правил дорожнього руху, яке регулює використання денних ходових вогнів та інших світлових приладів на автотранспорті за межами населених пунктів.

Ці зміни були внесені Кабінетом Міністрів України ще восени минулого року, скасувавши обмеження в часі для цієї вимоги, яка раніше застосовувалася з 1 жовтня по 1 травня. Тепер вона діє постійно, незалежно від пори року чи часу доби, пише Gazeta.ua.

Згідно з оновленнями правилами, всі транспортні засоби, які рухаються за межами населених пунктів, повинні мати увімкнені денні ходові вогні або ближнє світло фар. Це стосується і легкових автомобілів, і мотоциклів.

У випадку відсутності денних ходових вогнів, водії зобов’язані вмикати ближнє світло фар.

Читати ще: В Україні водіїв елетросамокатів почали судити за порушення ПДР

Додатково, в умовах обмеженої видимості, дозволяється використовувати дальнє світло фар або протитуманні фари, за умови, що це не призведе до засліплення інших учасників дорожнього руху.

Ці зміни мають на меті підвищення рівня безпеки на дорогах, оскільки денні ходові вогні покращують видимість транспортних засобів для інших учасників дорожнього руху.

За даними Європейського дослідницького інституту з безпеки дорожнього руху, використання денних ходових вогнів може зменшити кількість дорожньо-транспортних пригод у світлу частину доби на 10-15%.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Реально Показати IP 28 Квітня 2024 15:07
В сонячний день зі світлом? Маразм.
Лучанин до Реально Показати IP 28 Квітня 2024 16:16
Повний маразм Яма на ямі а тут ще й зустрічні сліплять*

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus