USD 39.70 40.10
  • USD 39.70 40.10
  • EUR 39.90 40.40
  • PLN 9.75 9.98

У США заморозили активи російського олігарха Дерипаски

8 Жовтня 2018 12:33
Міністерство фінансів США заморозило американські активи російського олігарха Олега Дерипаски. До такого кроку у США вдалися в межах санкцій проти олігархів, наближених до президента Росії Володимира Путіна.

Про це повідомляє The New York Post з посиланням на представників Міністерства фінансів Штатів.

Зокрема, влада США заморозила великі особняки росіянина в Манхеттені і Вашингтоні.

Видання пише, що один із будинків у Нью-Йорку Дерипаска купив у 2008 році за $ 42,5 мільйонів.

Будинок у Нью-Йорку, який, за інформацією NYT, коштував Дерипасці $42,5 мільйонів у 2008 році

Водночас, за інформацією видання, представники влади ведуть з олігархом перемовини, пропонуючи йому відмовитись від деяких операцій в Європі, щоб вони не потрапили під санкції.

«Коли уряд заморожує активи, це означає, що кожен, хто веде бізнес з особою та компаніями під санкціями, може піддаватися санкціям», – зазначають журналісти.

Американські чиновники підкреслюють, що Дерипаска близький до «лідерів російської мафії» та президента РФ Володимира Путіна, і що він перебуває у списку санкцій, оскільки нібито причетний до вбивства, відмивання коштів, хабарництва і рекету.

Раніше NYT повідомляло, що ФБР і Міністерство юстиції США у 2014-2016 роках намагалися завербувати Дерипаску.

Як повідомлялося, 6 квітня 2018 року у зв'язку з агресією РФ в Україні США запровадили санкції проти низки російських бізнесменів, чиновників і компаній. Під обмежувальні заходи, зокрема, підпали компанії Олега Дерипаски.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Степан (Крымчанин) Показати IP 8 Жовтня 2018 12:48
Смішно. Оголосили про це в червні. Відклали виконання рішення на 4 міс. Зараз "заморозили". А вони (активи) залишились? Часу було достатньо.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus