USD 39.80 40.10
  • USD 39.80 40.10
  • EUR 39.90 40.20
  • PLN 9.85 10.10

У Міноборони розповіли, які є доплати для важкопоранених військових

8 Травня 2024 07:16
Заступниця міністра оборони України Наталія Калмикова заявила, що існує додаткова винагорода військовослужбовцям, які отримали важкі поранення (контузії, травми та каліцтва) під час захисту Батьківщини та перебувають на стаціонарному лікуванні в закладах охорони здоров’я

Про це вона сказала вона в інтерв’ю Укрінформу.

«Це стосується, до речі, і закордонних лікарень. Ця винагорода становить 100 тисяч. Вона виплачується за час перебування на стаціонарному лікуванні, включаючи час переміщення до лікарняного закладу. Окрім того, вона виплачується бійцям, які перебувають у відпустці для лікування після тяжкого поранення за висновком ВЛК», – розповіла Калмикова.

Читати ще: Міноборони запустило онлайн-калькулятор виплат військовим

За словами посадовиці, під час відпустки за військовослужбовцем залишається його грошове забезпечення. Однак при цьому існує ще таке поняття як грошова допомога для оздоровлення. Її надають захисникам за рапортом, в т.ч. у разі вибуття їх у щорічну основну відпустку або її частину.

Зауважимо, у Верховній Раді розглядають можливість підвищення виплат військовим до 200 тисяч гривень.

Крім того, зараз в Україні наразі існує 6 видів додаткової винагороди для військовослужбовців. Доплату у 70 тисяч для бійців на передовій ввели тільки у квітні цього року.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Анонім Показати IP 8 Травня 2024 07:40
А що робити з , виведенням поза штат, і виплатами в 700 гривень.? Кошти витрачені на лікування повернуть?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus