USD 39.80 40.10
  • USD 39.80 40.10
  • EUR 39.90 40.20
  • PLN 9.85 10.10

«Територія здоров’я»: у селі на Волині безкоштовно працювала команда медиків

3 Листопада 2023 22:39
Лудин – волинське село, де завдяки «Території здоров’я» мешканці безоплатно отримали комплекс медичних послуг і подбали про профілактику хвороб. Турбота про здоров’я волинян і запобігання недугам – головна мета таких активностей, ініційованих головним державним санітарним лікарем області Наталією Янко.

Про це повідомляє Волинський ОЦКПХ.

Лудин належить до Устилузької громади, розташованої біля державного кордону України з Польщею. В цьому селі побував вакцинальний автобус, працювала команда медиків, зокрема, хірург, дерматолог, сімейний лікар. Мешканці мали можливість зробити УЗД-обстеження, електрокардіограму, швидкі тести на гепатити, COVID-19 і ВІЛ/СНІД, вимірювання артеріального тиску та рівня цукру в крові, пульсоксиметрію і спірометрію, отримати щеплення, передбачені Національним календарем, а також від коронавірусної хвороби. Загалом, послуги отримали близько сотні людей із Лудина та прилеглих сіл.

Фахівці Володимирського відділу центру спілкувалися з ними про здоровий спосіб життя, правильне харчування, профілактику інфекційних та неінфекційних захворювань. Мешканці також отримали пам’ятки та брошури з доказовою інформацією, котра допоможе краще дбати про здоров’я.

«Територія здоров’я» діяла за підтримки Володимирської районної державної адміністрації, місцевого територіального медичного об’єднання та центру первинної медичної допомоги.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Правда?! Показати IP 4 Листопада 2023 08:06
Що значить безоплатно? У нас медпослуги і так безплатні, для чого такі заголовки???
Олена Показати IP 4 Листопада 2023 10:46
Ви самі цією публікацією підтвердили що все платно. Навіть з направленням за все треба платити

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus