USD 39.80 40.20
  • USD 39.80 40.20
  • EUR 39.60 40.10
  • PLN 9.85 10.00

Теперішньому поколінню українців прийдеться довше працювати у старості, – міністерка

28 Квітня 2024 20:14
Нинішньому поколінню українців у старості доведеться довше працювати і забезпечувати себе своєю працею у літньому віці. Зараз кількість працівників і пенсіонерів уже становить 1:1.

Про це повідомила міністерка соціальної політики Оксана Жолнович на форумі «Демографічне майбутнє України: Стратегія стійкості та відновлення», передає Gazeta.ua.

«Нам уже необхідно думати сьогодні про те, що таке громадське здоров’я, потрібно створювати максимально інклюзивне середовище, щоб зберігати нашу активність і так само дуже серйозно працювати над постійним розвитком наших людей упродовж життя. Тобто над культурою сталого розвитку», – наголосила вона.

Читати ще: Українцям від 1 травня перерахують пенсії: хто отримає надбавку

Для заміщення принаймні до 40% заробітку пенсією для людей старшого віку Україні потрібно ще приблизно 6 млн працівників. Цього не вдасться забезпечити лише збільшенням народжуваності.

«У цьому контексті особливого значення набуває питання, як повернути людей з-за кордону. Ідеться не лише про наших мігрантів, які рятуються від війни, а також про українців у багатьох поколіннях. Також ідеться про тих, які вирішили виїхати набагато раніше, йдеться про активних іноземців, яким тісно в їхніх країнах і які готові будуть обрати нашу державу для свого розвитку та свого дому», – додала міністерка.

Виїзд наших громадян за кордон призвів до значного скорочення чисельності населення в Україні. Приблизно 4,2 млн українців, це ті, які перебувають в країнах ЄС. Приблизно 1,3 млн у Росії або у Білорусії. А ще десь 400 тисяч – це люди, які виїхали за межі Європи до інших країн.

Читати ще: «У кожній сім'ї має бути не менше трьох дітей», – Шмигаль про критичну демографічну ситуацію в Україні
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
пан Показати IP 28 Квітня 2024 20:57
так отож бо
ніхто Показати IP 28 Квітня 2024 21:20
Я і мільони украінців бажаемо цій владі горіти в пеклі з таким життям!!!!
Всім Показати IP 29 Квітня 2024 00:52
Натішилися Україною без Кучми ????
скептик до Всім Показати IP 29 Квітня 2024 11:03
от якраз кучка доклав найбільше зусиль, щоб Україна була саме такою як зараз. слабкою, корумпованою, з жебрацьким народом. хоча той народ на таку долю заслужив.
Анонім Показати IP 29 Квітня 2024 07:57
По новій програмі 12 років в школі. Закінчення школи в 20 років. Ще 5 років інституту. І де того стажу набрати. Нема стажу нема пенсії. Економія в бюджеті. Все добре продумано.
Анонім Показати IP 29 Квітня 2024 13:09
спочатку вижити треба

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus