USD 39.75 40.04
  • USD 39.75 40.04
  • EUR 39.85 40.10
  • PLN 9.85 10.00

Півтори хвилини до бронзи чемпіонату України: «Любарт» у серії пенальті поступився «Технології-Агросвіт». Фоторепортаж

28 Квітня 2024 16:38
Луцький футзальний клуб «Любарт» не зумів взяти бронзові медалі Першої ліги чемпіонату України. Обидва матчі проти сумської «Технології-Агросвіт» в залі ОДЮСШ завершилися з нічийним рахунком – по 1:1. А у серії пенальті влучнішими були сумчани (3:1), які й повезуть бронзові нагороди додому.

Матчі бронзової серії мали би проходити на полях обох команд, але за домовленістю клуби вирішили, що зіграють дві гри у Луцьку.

Учора колективи зіграли перший матч, в якому номінальним господарем був «Любарт». Перший тайм завершився з нулями на табло. А одразу на початку другої половини гості з Сум відкрили рахунок: на 21 хвилині з гострого кута воротаря лучан прошив Денис Довгополов – 0:1. Вже на 26 хвилині «князі» зрівняли рахунок: Богдан Мізюк підробив м’яч після кутового та пробив у кут воріт «Технології» – 1:1. Команди мали кілька нагод, щоб вирвати перемогу, але матч так і завершився нічиєю.
Читати ще: Бронзова медаль та каблучка: волинський веслувальник посів третє місце на чемпіонаті Європи та освідчився коханій

Розуміючи, що лише перемога дозволить завоювати бронзу, «Любарт» активніше розпочав сьогоднішню гру. «Князі» кілька разів били по воротах, але ці удари були у молоко. Гра потрохи вирівнялася, і своїми напівмоменти мали сумчани.
Але рахунок таки відкрив «Любарт»: капітан Владислав Козачок видряпав м’яч на правому фланзі та потужним ударом прошив воротаря «Технології», відкривши рахунок – 0:1.
Номінальні господарі одразу ж вирішили грати з п’ятим польовим гравцем, і це дозволили їм створити кілька небезпечних нагод. Тим часом Козачок міг робити дубль та подвоювати рахунок, але не влучив як слід по м’ячу після пасу партнера. Команди ще кілька разів обмінялися гольовими нагодами, але на перерву пішли за рахунку на користь «Любарта» – 0:1.

Читати ще: Волинянин здобув золото і бронзу на чемпіонаті України зі спортивного орієнтування

Другий тайм «Технологія» знову грала з п’ятим гольовим. На перших хвилинах голкіпер «Любарта» Станіслав Горнік двічі в одному моментів продемонстрував дива реакції, врятувавши свою команду після ударів футзалістів сумської команди.
«Любарт» відповів контратакою та невлучним ударом Назарія Кузьмича, а також небезпечним моментом за участі Назара Сеника, який перебуваючи у вигідній позиції, не зміг влучити по м’ячу. Сумчани ж могли забивати після штрафного, але пробили вище воріт, ще в одному моменті «Любарт» врятував Горнік.

За три хвилини до кінця лучани мали дві фактично однакові нагоди, щоб подвоювати рахунок, але в жодному з моментів «князі» не влучили у порожні ворота після перехоплень на своїй частині поля.
Попри це, на табло досі світився переможний рахунок, і лучани вже відчували запах бронзових нагород. Однак їм не вистачило кількох хвилин, щоб втримати переможний рахунок та здійняти руки догори. Рівно за півтори хвилини до фінального свистка гра з п’ятим гравцем нарешті дала Сумам результат: після затяжного розіграшу Агіл Велієв замкнув красивий пас п’ятою Євгенія Петракова, зробивши рахунок 1:1.
Тож долю бронзових нагород повинна була вирішити серія пенальті. Досвідченіші гравці «Технології» пробили свої удари влучніше (3:1) та святкували взяття бронзи.

Олександр ЗЕЛІНСЬКИЙ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus