USD 40.80 41.20
  • USD 40.80 41.20
  • EUR 40.80 41.40
  • PLN 10.22 10.48

Після обстрілу крейсера «Москва» у РФ лишилося 56 крилатих ракет

14 Квітня 2022 13:12
Після того, як українські захисники поцілили у ракетний крейсер «Москва», сумарна кількість крилатих ракет кораблів ЧФ РФ, що перебувають в Чорному морі, зменшився до 56, пише головний редактор BlackSeaNews Андрій Клименко у Facebook.

Ввечері 13 квітня стало відомо, що українськими протикорабельними ракетами «Нептун» вразили ракетний крейсер «Москва» Чорноморського флоту РФ. Тим часом як повідомили російські ЗМІ, на борту в результаті пожежі здетонував боєзапас.

Читати ще: РФ більше не зможе виробляти гіперзвукові ракети «Кинджал»

Після цього крейсер з 16-ма крилатими ракетами було виведено з ладу. За словами Клименка, тепер сумарний залп крилатих ракет кораблів ЧФ РФ, що перебувають наразі в Чорному морі, зменшився з 72 до 56.

За даними головного редактора BlackSeaNews, у Чорному морі наразі перебувають такі ракетні кораблі ЧФ РФ з крилатими ракетами «Калибр»:

фрегат «Адмирал Эссен» (8 ракет)

фрегат «Адмирал Макаров» (8 ракет)

корвет «Вышний Волочёк» (8 ракет)

корвет «Ингушетия» (8 ракет)

корвет «Грайворон» (8 ракет)

пч «Ростов-на-Дону» (4 ракети) – пч – підводний човен

пч «Старый Оскол» (4 ракети)

пч «Великий Новгород» (4 ракети)

пч «Колпино» (4 ракети)

Отже, сумарно у росіян в залпі – 56 ракет «Калибр».

Також у Середземному морі застрягли через перекриття протоки Туреччиною ще такі ракетні кораблі:

Один ракетний фрегат («Адмирал Григорович», ЧФ),

Один ракетний корвет («Орехово-Зуево», ЧФ),

Два ракетних пч («Новороссийск» та «Краснодар», ЧФ).

Крім того, у Середземному морі перебувають ще 2 ракетних крейсери одного типу з ркр «Москва» – Varyag, Тихоокеанський флот та Marshal Ustinov, Північний флот, 2 – за класифиікацією НАТО – Guided Missile destroyers – Vice-Admiral Kulakov, Північний флот, Admiral Tributs, Тихоокеанський флот, 1 ракетний фрегат Admiral Kasatonov, Північний флот. Останній – носій гіперзвукових ракет «Циркон». Як мінімум 4-х з них не пропустила до Чорного моря Туреччина 28/02/2022.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus