USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.15 39.45
  • PLN 9.71 9.93

Пішохідні переходи у Луцьку перевірять на доступність

13 Вересня 2021 19:53
Департамент ЖКГ Луцької міськради перевірить доступність пішохідних переходів для людей з інвалідністю.

Відповідне протокольне доручення дав Луцький міський голова Ігор Поліщук під час позачергового засідання виконавчого комітету.

Згадане доручення видане у відповідь на прохання члена виконкому Олега Чернецького. Він зазначив, що днями став свідком, як на одній з вулиць особа з інвалідністю не могла перейти дорогу на пішохідному переході, бо в цьому місці був надто високий бордюр і довелося чекати допомоги від перехожих.

Тож фахівці департаменту ЖКГ мають перевірити наявність та облаштування пандусів чи пониження бордюрів на всіх пішохідних переходах у Луцьку.

До слова, з 2018 року у Луцьку під час капітального ремонту та реконструкції луцьких вулиць біля пішохідних переходів почали укладати тактильну плитку для незрячих, яка має убезпечити людину від небезпеки отримання травми, а також допомогти людям з поганим зором самостійно зрозуміти, куди їм йти далі всього лише ступивши на рельєфну поверхню.

Юлія МАЛЄЄВА

Головне фото - ілюстративне
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
В . Показати IP 13 Вересня 2021 21:10
Всё правильно надо сделать все пешеходы доступными
Капітан Слідбуло Показати IP 13 Вересня 2021 21:59
слід було і всіх пішоходів перевірити на знання правил переходу дороги,а то більшість пре прямо під колеса...
Кравчука Показати IP 14 Вересня 2021 09:37
А трeба щe так зробити, щоб водіі пeрeздали eкзамeни на знання правил, якщо дeяки “нeдоробки” на світлофорі!!!вилупив очи лeтять на тeбe. Пeрeхрeстя Писарeвського-Відроджeння-Вeтeранів. Зeлeнe світло для пішоходів починає 21 сeкунда, пропускаeш авто, яки нe встигли, вжe 19 сeкунда, з обох сторін ідуть люди, вжe на сeрeдині пeрeходу, вилeтає з Писарeвського в сторону 2 лікарні біла машина , за рулeм жинка , машeм руками, що ти твориш, помахала обома! руками , щось орала і пролітіла.Такe вражeння, що ім взагалі всe по барабану. Я так і нe зрозуміла, якими правилами вони користуються, чи машинам завжди шлях відкрит
Відродження Показати IP 14 Вересня 2021 12:21
На тому перехресті за 14 сикунд поки всіх .....дурків пропустиш , з візком перейти або людина на візку сам, просто нереально,хоча там перехід облаштован, тіки в сторону аптеки БАМ неможливо без перешкод доїхати, бо тротуара немає

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus