USD 40.80 41.20
  • USD 40.80 41.20
  • EUR 40.80 41.40
  • PLN 10.22 10.48

Міністр освіти Лісовий відмовився від ступеня кандидата наук

30 Травня 2023 12:29
Міністр освіти і науки України Оксен Лісовий повідомив, що першим відмовився від ступеня кандидата наук.

«В академічному світі науковий ступінь – це про цінність та довіру, а ще про здобуття, а не отримання. Як військову форму мають право носити лише військові, так і мати наукові ступені, на мою думку, повинні лише науковці...

На собі, власне, першим і випробовував механізм відмови. Написав відповідну заяву і від учора вже не є кандидатом наук. Триматися за формальні для себе статуси не збираюся. Набагато важливіші реальні справи та дії», – написав міністр на Facebook.

Лісовий додав, що наступним кроком у становленні нової культури академічної доброчесності має стати відповідний закон, який наразі доопрацьовується.

«Наше завдання – розвивати, підтримувати та підсилювати прогресивну науку та людей, які нею займаються – відповідально та ефективно», – пише міністр.

19 травня Уряд затвердив механізм добровільної відмови від наукового ступеня.

Нагадаємо, раніше новопризначеного міністра освіти звинуватили у плагіаті.

Оксен Лісовий подав свою дисертацію на перевірку та обіцяв відмовитися від ступеня, якщо плагіат таки знайдуть.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Тур Показати IP 30 Травня 2023 14:43
Плагiат то погано
Рехформа не в дії ! Показати IP 30 Травня 2023 15:13
А зараз побачимо, чи усі підлеглі по вертикалі: доктОри, дОценти-прОценти, кандидати нЕук з пОртфелями підтримають починання міністра ! Започаткував процес РАЗДВОЯНІЯ ! І якось ніби невдобно міністра не підтримати, бо у нього на контракті, а з другого боку - так хочеться бути в елітному узком кругу огранічених людей з докторськими регаліями ! Ну хоч бери та й плач ! Але, думаю, переможе друге, бо свита з молоком всмоктала, шо міністри ж тоже люди і, головне, вони не вічні ! От наприклад, попередник любив еполєти, кокарди і білого коня і підлеглі його мусили мавпувати в усьому і усім то нравилося ! А теперішній перехворіє, - не на тих напав ! Званіє - сила !
Всезнайко Показати IP 30 Травня 2023 18:52
Добре, що відмовився, бо списав кандидатську. А кошти планує повернути в бюджет, які отримував за наукове звання?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus