USD 41.30 41.80
  • USD 41.30 41.80
  • EUR 41.20 41.70
  • PLN 10.77 10.92

Біля «Вернадського» народилося перше тюленя. Йому обирають ім’я

18 Вересня 2024 23:45
Поблизу «Академіка Вернадського» народилося перше тюленятко Ведделла нинішнього року.

Це – хлопчик. Він побачив світ на острові Вінтер, що розташований навпроти острова Галіндез, де знаходиться станція, повідомляє Національний антарктичний науковий центр.

«Вагітна самиця була на Вінтері десь з 1 вересня. Ми щодня моніторили її стан: ходили пішки або дивилися за допомогою дрона. 17 вересня зранку з дрона побачили, що вона вже з дитиною, і відразу вирушили до них», – розповів біолог 29-ї УАЕ Світозар Давиденко.

На місці вчений відібрав зразки плаценти, які потім вивчають на вміст стійких органічних забрудників, проводять молекулярно-генетичні та інші дослідження.
Читати ще: В Австралії знайшли предка вимерлого тасманійського тигра, який жив 25 млн років тому

Також науковці загалом відстежують щорічну успішність розмноження тюленів Ведделла. Зокрема, вона сильно залежить від наявності морського льоду, адже саме на ньому або на берегах зі зручним спуском у воду відбувається народження тюленят.

У перші дні малюки зазвичай важать 25-30 кг і дуже швидко ростуть на поживному молоці мами – його жирність 54%. До кінця вигодовування, яке продовжується близько 3 місяців, можуть сягати 90 кг. А дорослі тюлені Ведделла важать 400 кг.

Вагітність цих тварин триває 10 місяців, а завагітніти вони можуть вже за кілька місяців після пологів. Тож ведделлята народжуються здебільшого на початку антарктичної весни. Кожна самиця приводить одне дитинча.
Читати ще: Українські полярники знову «впіймали» південне полярне сяйво

«Традиційно пропонуємо разом обрати ім’я для первістка. Пишіть ваші варіанти в коментарі до 23:59 22 вересня. Полярники 29-ї УАЕ оберуть найцікавішу ідею (з фейсбуку або інстаграму), а її автор отримає від нас подарунок – шеврон цієї експедиції.

Тож роздивляйтеся чудові фото від Олександра Мацібури та Тетяни Баглай і долучайтеся до вибору імені для пухнастика», – йдеться у повідомленні.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Ірина Показати IP 19 Вересня 2024 06:35
Треба йому дати ім'я Євген Дикий.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus