USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

1 квітня: події, факти, дні народження

1 Квітня 2019 00:00
1 квітня – Всесвітній день сміху або День дурня. Звідки саме родом це свято – з Франції, Англії, Мексики або Швеції - таємниця, яка, на жаль, покрита мороком. Одну з найпоширеніших версій про виникнення свята пов'язують з тим, що раніше 1 квітня святкувалося в багатьох країнах як день весняного рівнодення і час Пасхи. Свята з нагоди весняного нового року завжди супроводжувалися жартами і веселими витівками.

Також цього дня відзначають Міжнародний день птахів.

Колектив працівників терапевтичного відділення №3 обласного територіального медичного протитуберкульозного об'єднання вітає з днем народження молодшу медичну сестру Галину Кульчицьку. Колеги бажають їй міцного здоров’я, здійснення всіх мрій, гарного настрою та Божого благословіння! Нехай кожен новий день дарує багато позитиву і добра!

Також сьогодні день народження відзначають волинський композитор, заслужений діяч мистецтв України Мирослав Стефанишин, керівник інтернет-проекту «Відомості.UA» Михайло Гарщаль, керівник проектів компанії «ГРАНД ПЕРСОНА» Віталій Бровін, журналіст Дмитро Кузнецов та танцюрист і співак із Луцька Дмитро Монатік.

Інформаційне агентство Волинські Новини вітає іменинників зі святом та зичить міцного здоров'я, щастя, достатку, наснаги та наполегливості у досягненні цілей, життєвих гараздів та приємних сюрпризів від долі! Нехай життя повниться позитивом!
Мирослав Стефанишин
Мирослав Стефанишин
Михайло Гарщаль
Михайло Гарщаль
Віталій Бровін
Віталій Бровін
Дмитро Кузнецов
Дмитро Кузнецов
Дмитро Монатік
Дмитро Монатік
Сьогодні святкує день заснування компанія «ЗахідВікнаСервіс». Інформаційне агентство Волинські Новини щиро вітає компанію-партнера зі святом та бажає успіхів у всіх починаннях, удачі та вдячних клієнтів, і щоби вами захоплювалися навіть конкуренти. Нехай набутий цінний досвід та високі результати роботи з кожним роком лише примножуються. Зичимо процвітання вашому бізнесу!
Іменини за православним календарем святкують Іван, Дмитро, Клавдій, Інокентій, Мар'ян, Дарія, Софія, Іларія та Матрона.

Якщо ви хочете привітати своїх близьких, рідних чи друзів з днем народження, скористайтесь функцією «Повідом новину». Надсилайте свої вітання та фото іменинників.

Наша хроніка:

У рамках всеукраїнського туру у 2018 році гурт «Один в каное» презентував у Луцьку свій новий альбом.

У 2017 ми розповідали про те, як понад сотня лучан під час загальноміської толоки прибирала ЛПЗ.

У 2016 році цього дня редакція розповідала про перемогу волинських каратистів на домашньому чемпіонаті. У змаганнях серед юнаків та юніорів з кіокушинкайкан карате взяло участь 18 команд з 14 регіонів України і спортсмени з Білорусі.

Посмертну фотовиставку бійця "Айдару" Віктора Гурняка презентувалив Луцьку у Галереї мистецтв у 2015. Фотовиставка – це життєвий шлях патріота, від подій на Майдані до війни на сході.

Презентація навчального посібника "Новий журналіст" відбулася у Луцьку цього дня 2014 року. Як запевнили автори, підручник буде корисним як для студентів, так і тих, хто обрав журналістику своєю професією.

Про кількість учасників пробного тестування ЗНО редакція розповідала у 2013 році. Явка склала майже 94%.

Народилися:

Цього дня народилися французький поет Франсуа Війон, український письменник, драматург Микола Гоголь, державний діяч і дипломат Пруссії та Німеччини, князь, перший канцлер Німецької імперії Отто фон Бісмарк, французький поет, драматург, юрист Едмон Ростан, український етнограф, фольклористОлексій Ошуркевич, український церковний діяч Юхим Калішевський, радянський авіаконструктор, творець літаків серії «Як» Олександр Яковлєв, радянський футболіст і тренер Михайло Гершкович, французький футболіст, півзахисник збірної Франції та футбольного клубу «Баварія» Франк Рібері, український політик і підприємець, голова Державної податкової адміністрації України у 2007-2010 рокахСергій Буряк, український журналіст, телеведучий, громадський діяч Вахтанг Кіпіані.

Сталося:

1906підписана міжнародна конвенція з охорони птахів.

Вперше в СРСР «Міжнародний день птахів» відзначався 1 квітня в 1927. Подія була знаменна тим, що тільки в Москві було розвішано 1098 пташиних будиночків, в акції взяли участь близько 5000 осіб, в основному дітей та підлітків. До цього частина шпаківень руйнувалися хуліганами, але ентузіасти не сумували. Викладач Центральної біостанції столиці писав: "Тільки тому, що не знаючи як проявити свою активність, вони займаються руйнуванням гнізд .... З головних ворогів пернатих хлопці повинні стати їх кращими друзями через залучення до Дня птахів ...". Саме під його керівництвом і пройшла перша акція. У 1928 році «День птахів» заходив по всій країні, зібравши понад 60 000 учасників, якими було розвішано близько 15.000 шпаківень.

1923вийшов перший номер радянського журналу «Огонек».

Всупереч поширеній думці, «Огонек» виходить не з 1 квітня 1923 і навіть не з грудня 1899, а з 1879. Але, проіснувавши всього чотири роки, журнал вперше був закритий під час реформ в 1883, відновлений в 1899 як додаток до «Біржових відомостей». У царські часи майже все місце в журналі займали художні розповіді і фотографії. Повторно закритий в 1918 як антирадянське видання, випуск відновлено за ініціативою М. Кольцова в 1923 році. До 1940 року - виходило 36 номерів на рік, з 1940 року - тижневик. За радянських часів журнал випускався видавництвом «Правда», в якому, як додаток до журналу з 1946 року, також виходила «Бібліотека «Огонька» - зібрання творів вітчизняних та зарубіжних класиків. У 1990 році засновником журналу, що раніше належав видавництву ЦК КПРС «Правда», став трудовий колектив «Огонька» на чолі з Володимиром Вигилянським (голова ради трудового колективу) і Віталієм Коротичем. У наступні роки журнал був акціоновано і неодноразово міняв власників.

2002у Нідерландах вперше у світі легалізували евтаназію.

Практика припинення (або скорочення) лікарем життя людини, яка страждає невиліковним захворюванням, відчуває нестерпні страждання, на задоволення прохання хворого в безболісній або мінімально болісній формі з метою припинення страждань. Папа Іван Павло ІІ так визначив термін «евтаназія»: «Евтаназія – це дія або бездіяльність, що за своєю природою чи наміром виконавця спричиняє смерть з метою уникнути будь-якого страждання». Термін «евтаназія» вперше вжитоФренсісом Беконом в XVII ст. для визначення «легкої смерті». Станом на 2009 рік, деякі форми добровільної евтаназії були офіційно дозволені в Бельгії, Люксембургу, Нідерландах, Швейцарії, і в деяких штатах США.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus